راههایی برای شناخت و کاهش استرسهای روزمره

توصیف استرس مانند توصیف شادی است، همه با آن آشنا هستیم اما نمیتوانیم آنرا به خوبی توضیح دهیم؛
به کمک این مقاله شما می توانید ریشه استرسهایتان را بشناسید و با موثرترین و بهترین روشها آنها را کاهش دهید.
معمولا میزان فشار روانی و استرس ما، نشان دهنده تفاوت میان چالشها و امیدواری ما برای رویارویی با آنهاست؛ مثلا انتظار در صف یک بانک شلوغ کمی استرس به همراه دارد اما اگر قرار ملاقاتمان دیر شده باشد استرس بیشتری در ما ایجاد خواهد شد.






کمبود وقت،زندگی در فضای کوچک،انجام همزمان چند کار در آن واحد،سروصدا،تراکم،تضاد،خطر و …
همگی موقعیت هایی هستند که باعث صرف هزینههای زیاد، از دست رفتن انرژی، تلف شدن وقت و درنهایت ایجاد یک تنش وفشار روانی در ما می شوند.
اگر نگاهی کلی به زندگیمان داشته باشیم خودمان را در موقعیت ها و شرایط استرس زا، پر تنش و دغدغه مندی خواهیم دید که هر روز حتی بدون آنکه متوجه آن ها شویم ذهنمان را به خود مشغول کرده و در پایان روز می بینیم که انرژی زیادی را از دست داده ایم بدون آنکه بدانیم برای چه؟؟
پس به نوعی میتوان گفت: زندگی یعنی رویارویی روزانه با دردسرها!
دردسر هایی اجتناب ناپذیر …
کنترل این منابع استرس و کاهش آنها اغلب از توان ما خارج است؛ ما در میان آدمهای زیادی زندگی میکنیم اما احساس بسیار پرتنش تنهایی به سراغمان میآید، ملاقات با دیگران راحت به نظر میرسد اما در عمل حضور در یک جمع مستلزم صرف زمان و انرژی زیادی است و تمام اینها باعث ایجاد فشار روانی در ما میشود.
در ادامه 6 مورد از بهترین راههای عملی کاهش استرس را خواهید دید که با رعایت آن ها می توانید استرس خود را تا حد زیادی کاهش دهید.
به قول جناب سعدی: «هست دریای بیکران دنیا به سبویی از آن قناعت کن»
سعی کنید در زمان حال زندگی کنید و به اتفاقاتی که در هر لحظه پیش میآید توجه کنید. اینگونه ذهنتان کمتر درگیر گذشته و آینده خواهد شد و در نتیجه استرس کمتری را تجربه خواهید کرد.
نگاهی به دور و اطراف بیندازید و سعی کنید چیزهایی را که مدام تمرکزتان را بهم میزنند از خود دور کنید. دوری و خلاص شدن از شر وسایل اضافی و بدون استفاده نیز عامل مهمی برای ساده زیستی است که در نهایت موجب افزایش تمرکز و کاهش استرس میشود.

با انجام کارهایی مثل استفاده از رنگهای آرامش بخش در خانه، انجام کارهای هنری، مدیتیشن و آنچه برایتان لذت بخش است سعی کنید در زندگیتان آرامش ایجاد کنید و همچنین با کشف نقطه ی شروع عصبانیت هایتان و آموختن راههای کنترل آن، خشم و عصبانیت را که از اصلی ترین عوامل ایجاد استرس هستند را کنار بگذارید.
شاید عجیب باشد اما، استفاده از غذاهای سالم و دوری از مصرف بیش از اندازه شیرینی جات و مواد پرچرب میتواند آرامش را جایگزین عصبانیت و خشم کرده و در نتیجه آن کاهش استرس را به همراه خواهد داشت.

چقدر در زندگیتان دارای نظم شخصی هستید؟
سعی کنید برای کارهای مختلفی که قصد دارید انجام دهید از قبل برنامه ریزی کنید تا نظم شخصی را در زندگی خود جاری کنید. وقتی شما برای کارهای مهم تان از قبل برنامه ریزی کرده و زمان و مسیر انجام آن را در نظر گرفته باشید، در واقع به کاهش استرس خود کمک کرده اید. در هنگام برنامه ریزی میتوانید برخی کارها را برون سپاری کنید. اینگونه میتوانید وقت و زمان بیشتری را برای انجام کارهای مهم ترذخیره کنید.
نکته دیگری که میتوانید هنگام برنامه ریزی به آن توجه کنید هدفگذاری و ارزش گذاری است. زیرا با هدفگذاری میتوانید اهداف زندگیتان را به خوبی درک کرده و بدانید کارهای مختلف را برای چه انجام میدهید؟ ارزش گذاری نیز موجب میشود بدانید که برای هرکاری بایستی چه مقدار انرژی و زمان هزینه کنید.

هر موقعیت استرس زایی بدترین روز زندگیتان نیست و یا شما بدشانس ترین آدمهای دنیا نیستید!همه آدمها در زندگیشان با مشکلات متعددی روبه رو میشوند. نکته مهم اینجاست که بتوانید با انعطاف پذیری، از تبدیل استرسهای شدید به بحران جلوگیری کنید.
در کل انسانهایی که نسبت به موقعیت های مختلف زندگی مخصوصا موقعیت های چالش برانگیز، انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان می دهند با هر مشکل کوچک و بیاهمیتی دچار استرس و تنش نمیشوند و به راحتی میتوانند آن را کنترل کرده و در نتیجه استرس خود را کاهش دهند.

سعی کنید اعتماد به نفس خودتان را افزایش دهید. تجربه ثابت کرده است که افرادی که اعتماد به نفس بیشتری دارند کمتر از دیگر افراد دچار استرس میشوند. یکی از مهم ترین روشها برای افزایش اعتماد به نفس توجه بیشتر به داشته های فعلی مان است، همه ما در زندگی دارای داشتههای فراوانی هستیم که اغلب قدر آنها را نمی دانیم….
همچنین برای بالا بردن اعتماد به نفستان میتوانید روی ویژگیهای ظاهری و شخصیتی تان تمرکز کنید و آنها را بهبود دهید. به عنوان مثال میتوانید زبان بدن یا فن بیان یاد بگیرید، لباسهایتان را ست کنید و …

ارتباطات سازنده میتوانند موجب پیشرفت و توسعه شده و سبب شوند که افراد مختلف با توانایی ها و دانستههای متفاوت در کنار یکدیگر قرار گیرند. استفاده از تواناییها و دانستههای این افراد موجب هموار شدن مسیر موفقیت و همچنین باعث کاهش و کنترل استرس میشود.
برای ایجاد و گسترش ارتباطات سازنده میتوانید از راههایی مثل کمک کردن به دیگران، حضور در جمعهایی که به آنها علاقه داریم و… استفاده کنیم.

پس این علائم را در خودتان جستجو کنید.
(به نقل از نمناک) در ادامه لیستی از نشانه های معمول استرس روزانه را خواهید دید :
- تنش
- درد کمر
- یبوست یا اسهال
- افسردگی
- خستگی
- سردرد
- فشارخون بالا
- مشکل در خوابیدن یا بی خوابی
- مشکلاتی در روابط
- کوتاهی نفس
- گردن و فک خشک
- ناراحتی معده
- افزایش وزن یا از دست دادن وزن
اگر هر یک از این علائم در شما دیده می شود، بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمایید.